Kiudainerikkad toidud

Pistaatsiaküpsised 

Lia Virkus, 22. august 2016 05:19
PistaatsiaküpsisedFoto: Jaan Heinmaa
Nisujahust täielikult priid küpsised on ka rasvavabad, v.a kvaliteetse mandli- ja pistaatsiapähklijahu koostises olev naturaalne mandli- ja pähkliõli. Kui pistaatsiapähkleid käepärast pole, kasuta küpsistes vaid mandlijahu, saad sama hõrgud mandliküpsised. Sõltuvust tekitavad!

Koostisosad
250 g Mandlijahu
250 g Pistaatsiapähklid
400 g Tuhksuhkur
2 tk Munavalge
1 tk Muna
2 tl Vanillsuhkur

Valmistamine

30 tk

1. Klopi munavalged ja muna lahti, aga ära vahusta. Sega 2 dl mandlijahu, peeneks jahvatatud pistaatsiapähklid, tuhksuhkur ja vanillsuhkur omavahel ning lisa ka munad. Kuna mandlijahud on väga erinevad, siis lisa ülejäänud mandlijahu hulka vähehaaval, kuni tainas lööb kausi seinte küljest lahti. Mõnda mandlijahu kulub vähem, mõnda suts rohkem. Võid ka mandlid jahuks jahvatada.

2. Vormi lusika abil väiksed ümarad pätsikesed. Küpseta ahjus 140 kraadi juures 15 minutit. Küpsised peaksid jääma niiskeks ja elastseks, ära neid üle küpseta! Pärast võid pealt kaunistada ka tuhksuhkruga.