Linnuliha retseptid

Kanamaksapasteet mustade ploomide ja veiniga 

Britt Paju, 15. august 2016, 06:04
Kanamaksapasteet mustade ploomide ja veinigaFoto: Britt Paju

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Kanamaks
1 tk Hakitud sibul
1 tk Hakitud küüslauguküüs
1 tk Loorberileht
2 tk Tüümianioks
1 dl Kuiv punane vein
12 tk Kuivatatud ploom
200 g Või
1 dl Rõõsk koor 35%
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Puhasta maks suurematest kelmetest. Kuumuta killukese võiga pannil sibul, küüslauk, loorber ja tüümian, kuni sibul on muutunud läbipaistvaks. Lisa kanamaks ja pruunista segades. Lisa punane vein ja ploomid ning lase u 5 minutit podiseda. Kata pann kaanega ja lase 5–10 minutit haududa – maks peab jääma seest kergelt roosakas, kuid mitte verine.

2. Võta välja loorberileht ja tüümian, vala segu sügavamasse nõusse ning lisa või, vahukoor ja sool-pipar. Töötle saumikseriga ühtlaseks ja aja läbi peene sõela. Jaga pasteet väiksematesse kaussidesse ja lase külmikus korralikult jahtuda.

3. Tarretise valmistamiseks pane želatiin mõneks minutiks veini sisse paisuma, seejärel kuumuta nõrgal kuumusel, kuni želatiin on sulanud. Lase segul jahtuda ja kui see hakkab näitama esimesi tarretumise märke, tõsta pasteedile tüümianioksake ja vala tarretis peale. Jahuta.