KalkunirullFoto: Britt Paju
Linnuliha retseptid
15. august 2016, 04:12

Kalkunirull

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Kalkuni kintsuliha
8 tk Pikk ja õhuke peekoniviil
1 peotäis Hakitud ürdid (salvei, petersell, basiilik, murulauk)
1 dl Keedetud kinoa
2 spl Kuivatatud jõhvikad
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Tee lihatükile külje pealt horisontaalne sisselõige ja jätka lõikamist peaaegu lõpuni. Laota lihatükk laiali nagu raamat ja tambi

kahe toidukiletüki vahel lihahaamriga õhemaks.

2. Maitsesta soola-pipraga. Laota peekonitükid nahapoolsele küljele, kata toidukilega ja pööra ümber. Teisele poole puista hakitud maitseroheline, kinoa, jõhvikad ja sidrunikoor. Keera liha toidukile abil tihedaks rulliks ja kinnita hambatikkude või nööriga.

3. Pruunista rull kergelt pannil, seejärel küpseta 180kraadises ahjus 45 minutit (kilo kohta). Kui rull kipub pealt liiga pruuniks tõmbuma, kata see fooliumiga.

4. Valmis rull lõika seibideks või serveeri tervelt. Ühe suure rulli asemel võid valmistada ka mitu väikest. Sel juhul vähenda ka küpsetusaega.