Eesti köök

Rostbiifitort 

Lia Virkus, 15. august 2016, 04:16
Rostbiifitort 
Üks mehiselt tõhus, leiba ja liha sisaldav tort peaks olema eelkõige meeste lemmik. Lihale on seltsiks marineeritud paprikad ja kurgid, sibul ja kapparid. Tordi alustalaks on õige eestimaine rukkileib.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Lihaveiseliha (praad, välisfilee vms)
1 spl Õli
1 spl Sinep
18 tk Vormirukkileiva viil
3 spl Marineeritud paprikaviilud
3 spl Marineeritud sibul
REMULAADKASTE
4 dl Paksem maitsestamata jogurt
2 dl Majonees
1.5 tl Kange sinep
3 tk Marineeritud kurk
1 tk Keskmine sibul
2 spl Kapparid
Sool
Must pipar
1 tl Karripulber
0.5 tl Kurkum
KAUNISTAMISEKS
1 tk Punane sibul
9 tk Kornišon
2 spl Marineeritud paprikaviilud
Pune- või petersellilehed

Valmistamine

1. Maitsesta lihatükk soola ja pipraga, pruunista pannil õlis igast küljest ja määri kokku sinepiga. Tõsta panniga või vormis 180-kraadisesse ahju ning küpseta 20–25 minutit. Võta ahjust, kata fooliumiga ja lase jahtuda.

2. Sega kastmeks jogurt, majonees ja sinep. Sega hulka peenekshakitud kurgid ja sibul ning kapparid. Maitsesta soola, pipra, karri ja kurkumiga.

3. Lõika leivaviiludelt koorik ära. Lao alusele 3x3 leivaviilu ja määri peale pool kastmest. Haki pool lihast peeneks ja riputa kastmele, pane peale ka paprikaviilud ja tükeldatud marineeritud sibulad. Pane peale teine kiht leiba ja määri peale ülejäänud kaste. Pane tort 5–6 tunniks külmkappi.

4. Võta tort külmkapist välja ning kaunista liha- ja sibulaviilude, kornišonide, paprikaviilude ja maitserohelisega.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee