Rosolje Polli moodiFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
8. august 2016, 04:53

Rosolje Polli moodi

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
4 tk Väiksem koorega keedetud peet
2 tk Koorega keedetud kartul
3 tk Keedetud muna
1 tk Õun
3 tk Hapukurk
1 tk Punane sibul
1 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
500 g Hapukoor
2 tl Sinep
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori jahtunud peet, lõika kuubikuteks ja tõsta suurde kaussi. Koori jahtunud kartulid, lõika kuubikuteks ja lisa peedile.

2. Koori ja haki munad, lisa salatile. Pane juurde ka puhastatud ja väikesteks tükkideks lõigatud õun, tükeldatud hapukurgid ja peeneks hakitud sibul.

3. Lisa sidrunimahl, hapukoor ja sinep ning sega hästi läbi. Maitse salatit – kui see vajab natuke haput juurde, lisa veidi hapukurkide soolvett. Maitsesta soola-pipraga. Lase enne serveerimist vähemalt tund külmas seista. Serveeri kiluvõileibadega.