Kašmiiri pilaff rosinate ja pähklitegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
1. august 2016, 05:17

Kašmiiri pilaff rosinate ja pähklitega

Seekord ei ole pilafi nimetuse all mitte lambalihast toekas pajaroog, vaid Kašmiirist pärit vürtsikas riisiroog, mis hellitab sööjat nii erinevate maitsete kui ka tekstuuridega. Magusad kuivatatud puuviljad, krõmpsuvad pähklid, magusvürtsised maitsed – see kokku maitseb kõik imehästi.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
1 tl Vürtsköömned
1 tk Kaneelikang
4 tk Nelgitera
3 tk Kardemonitera
1 tk Loorberileht
1 tk Sibul
1 peotäis Rosinad
1 peotäis Jämedalt hakitud mandlid
2 tk Safraniriba paaris lusikatäies kuumas piimas leotatuna
2 tk Hakitud kuivatatud viigimari
1 peotäis Jämedalt hakitud pistaatsiapähklid
Sool
Must pipar
Õli
3 dl Basmati- ja metsiku riisi segu

Valmistamine

1. Pese riisi külma veega, kuni vesi muutub läbipaistvaks. Jäta riis puhtasse vette ligunema.

2. Kuumuta pannil õli ning pane õli sisse vürtsid ja loorberileht. Küpseta madalal kuumusel minuti jagu, kuni pannitäis muutub aromaatseks. Lisa hakitud sibul ning prae mõne minutiga kuldseks. Lisa nüüd rosinad ja mandlid ning kuumuta ka neid mõni minut.

3. Lisa kurnatud riis ja sega kõik läbi. Vala juurde umbes 5 dl vett ja ka safraniga piim. Lase keema tõusta, alanda siis kuumust ning lase vaiksel tulel kümmekond minutit keeda. Maitsesta soola ja pipraga ning lisa siis pistaatsiapähklid. Töötle riis kahvliga kohevaks ning jäta veel mõneks minutiks seisma, et riis veidi taheneks. Serveeri kuumana.