Praetud riis kana, muna ja köögiviljadega
Kogus: neljale
Valmistusaeg: kuni 20 min
Koostisosad
KASTE
2 spl Kalakaste
2 spl Laimimahl
2 spl Pruun suhkur
1 spl Tšillikaste
NUUDLIROOG
3 tk Peeneks hakitud šalottsibul
2 cm Ingveri jupp (hakitud)
1 tk Punane tšilli (hakitud)
300 g Tükeldatud kanafilee
2 tk Muna
300 g Keedetud ja nõrutatud basmatiriis
2 spl Maapähkliõli
2 tk Porgand (peened ribad)
1 tk Punane paprika (ribadena)
5 tk Hakitud rohelise sibula vars
Värske koriander
Valmistamine
1. Sega kastmeaineid seni, kuni suhkur on lahustunud. Kuumuta pliidil vokkpann ja siis aja seal õli tulikuumaks. Prae kiirelt ehk umbes minutiga sibul, ingver ja tšilli läbi – sega pidevalt. Lisa tükeldatud kanafi lee ja mõne hetke pärast ka köögiviljad ning prae mõne minuti jooksul läbi.
2. Tee vokkpanni keskele ruumi ja löö sinna munad. Lase munadel korraks küpseda ja sega siis läbi, et tekiks munapudrutaoline mass. Sega kõik läbi, lisa riis ning vala peale ka kaste. Sega läbi ja prae 1–2 minutit. Vajadusel lisa veidi õli.
3. Maitsesta ja vajadusel lisa veel kas soola või kalakastet, suhkrut või laimimahla, et maitsed paika läheksid. Serveeri kohe ja raputa peale hakitud rohelist sibulat ja värsket koriandrit.
Kommentaarid (0)