Tomati-karamellsibula tarte tatinFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. juuli 2016, 03:50

Tomati-karamellsibula tarte Tatin

Kuulsast pirukast inspireeritud variant tuleb tomatitest mahlane ja sibulatest magus. Igati suvine suutäis.

Koostisosad
TAINAS
125 g Või
4 dl Nisujahu
50 g Riivitud parmesan
1 spl Tüümianilehed
2 tk Suur munakollane
2 spl Külm vesi
Sool
KARAMELLISIBULAD
75 g Või
1.5 spl Oliiviõli
2 tk Keskmine sibul
2 tl Suhkur
TOMATID
40 g Või
1.5 spl Oliiviõli
1.5 tl Suhkur
2 tk Suur küüslauguküüs
8 tk Ploomtomat
2 tk Tüümianileht
300 g Kirsstomatid
Serveerimiseks tüümianioksad

Valmistamine

8tk

1. Taina valmistamiseks näpi või jahuga läbi. Sega hulka riivitud parmesan, tüümian ja näpuotsaga soola. Lisa munakollased ja 2 sl külma vett, sega tainaks. Mässi toidukilesse ja pane külmkappi.

2. Kuumuta või ja õli pannil, kuni või on sulanud. Kuumuta sibulaviile keskmisel kuumusel u 10 minutit, kuni sibul on kuldpruun. Sega juurde suhkur ja kuumuta veel paar minutit. Tõsta sibul koos praeleemega kaussi.

3. Poolita tomatid, kuumuta või ja õli pannil või tarte tatini vormis. Sega juurde suhkur ja purustatud küüslauk, pane 26 cm vormi tomatid, lõikepool all, ja lisa mõni tüümianioks. Lisa terved kirsstomatid ning laota peale sibulad. Maitsesta soola ja pipraga.

4. Kuumuta ahi 200 kraadini. Rulli tainas lahti, natuke suuremaks kui vorm. Pane vormi ja suru ääred sissepoole. Küpseta 25 minutit, kuni tainas on kuldne.

5. Jahuta 5 minutit, aseta peale taldrik ja kummuta kook välja. Jahvata peale musta pipart ja lisa tüümianioksi.