Kiudainerikkad toidud

Kuubikutes seened ja roheline 

Kersti Rea, 25. juuli 2016, 04:38
Kuubikutes seened ja rohelineFoto: Jüri Seljamaa
Hea viis värsket rohelist keset jaanuarikülma supis või risotos kasutada on kogu rohekraam suvel jääkappi suunata. Sama võib teha ka seentega. Sauseguriga purustatult saab suppidele ja hautistele õrna seenearoomi ning maitsesügavust anda, ilma et seened ise hamba alla juhtuksid.

Koostisosad
ROHELISED KUUBIKUD
1 punt Roheline: aed-leeskputk, koriander, karulauk, petersell, basiilik, nõges
Vesi
SEENESEGU
Kupatatud pilvikud, männiriisikad või lehterkukeseened

Valmistamine

1. Vala kõrvenõgesetippudele keev vesi peale, hoia nii paar minutit, kuni nad enam ei torka. Muidu aga surista roheline nuiseguriga peeneks, seda tööd on lihtsam teha, kui lisad ka veidi vett. Täida jääkuubikuvormid seguga ja aseta sügavkülma. Pärast läbinisti jäätumist kummuta kuubikud lauale, paiguta tihkelt karpi ning sulge korralikult.

2. Lase puhastatud seened sauseguriga peeneks ja külmuta jääkuubikuvormides.