Taimetoidu retseptid

Porrulaugu-sinihallitusjuustusupp 

Carita Vaikjärv, 11. juuli 2016, 03:42
Porrulaugu-sinihallitusjuustusuppFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Suur porrulauk
50 g Või
2 spl Õli
100 g Sinihallitusjuust
2 spl Nisujahu
1 spl Täisterasinep
1.5 l Kanapuljong
Jahvatatud must pipar
Riivitud juust
Hakitud murulauk/roheline sibul

Valmistamine

1. Lõika porrulauk õhukesteks viiludeks. Kuumuta potis õli ja või ning lase porrulaugul kaetud kaane all 10–15 minutit keeda. Porrulauk peab olema pehmenenud, kuid mitte pruunistunud.

2. Riivi või tükelda juust ja lisa potti. Hoia temperatuur madal ja sega pidevalt, kuni juust sulab. Lisa jahu ja pidevalt segades lase 2 minutit haududa. Lisa pipar ja sinep.

3. Pidevalt segades vala aeglaselt juurde puljong. Aja supp keema. Kata pott kaanega ja vähenda kuumust. Hauta umbes 15 minutit. Kontrolli maitseid.

Soovitus. Kes soovib, lisab riivitud juustu ja rohelist.