Cappuccino-keefiritortFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
4. juuli 2016, 04:20

Cappuccino-keefiritort

Mulle tundus väljakutsena proovida valmistada tort 2015. aasta parima toiduainega – Valio Gefiluse cappuccino keefiriga. Tort on ahjuvaba nagu selle kuu teisedki toidud. Mõnusale kohvimaitsele annab Vana Tallinna liköör toreda nüansi.

Koostisosad
PÕHI
150 g Digestive kaeraküpsised
60 g Või
KATE
3 pudelit Valio Gefiluse cappuccino-keefir (a 300 g)
2 dl Rõõsk koor 35%
3 spl Pruun, rafineerimata või fariinsuhkur
1 spl Vanillsuhkur
1 pk Želatiinilehed (20 g)
1 dl Kuum kohvi
3 spl Vana Tallinna liköör
KAUNISTUSEKS
2 dl Rõõsk koor 35%
1 tl Vanillsuhkur
1 spl Lahustuva kohvi puru
Kohvioad

Valmistamine

1. Vooderda 24–26sentimeetrise läbimõõduga vorm seest küpsetuspaberiga. Purusta küpsised köögikombainis, sega sulatatud võiga. Tõsta vorm külma, kuni valmistad täidise.

2. Pane želatiinilehed 5–10 minutiks külma vette paisuma. Vahusta koor suhkrutega, sega käsitsi hulka keefir ja Vana Tallinna liköör. Valmista kange kohv ja sulata kuumas kohvis kuivaks pigistatud želatiinilehed, lase jahtuda käesoojaks.

3. Nirista segades keefirisegu hulka ja kalla vormi. Puista peale lahustuva kohvi puru ja sega kergelt segamini (nii saad tordile kaunid täpid). Tõsta järgmise päevani külma.

4. Kaunista tort kohvipuru ja vanillsuhkruga vahustatud koore ja kohviubadega.