Vaarika ja valge šokolaadi jäätisFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
4. juuli 2016, 05:15

Vaarika ja valge šokolaadi jäätis

Külm marjane jäätis maitseb peale lihasöömist igati hästi. Jäätis tasub pool tundi enne serveerimist sügavkülmast välja pehmenema tõsta.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + vähemalt 5 tundi sügavkülmas

Koostisosad
5 tk Munakollane
1 dl Suhkur
1 tk Vanillikaun
1.5 dl Piim
5 dl Rõõsk koor 35%
150 g Valge šokolaad
VAARIKAKASTE
250 g Vaarikad
1.5 dl Vesi
0.5 dl Suhkur

Valmistamine

1. Vahusta munakollased poole koguse suhkruga.

2. Poolita vanillikaun pikuti ja kraabi seemned välja. Kuumuta piim ja koor kastrulis koos vanilliseemnete ja -kaunaga ning ülejäänud suhkruga.

3. Kui piim on kuum, lisa hakitud valge šokolaad ja lase sulada. Nirista natuke kuumast vedelikust munakollastele ja vahusta. Vala vaht kastrulisse ja kuumuta mõõdukal kuumusel, kuni vedelik hakkab paksenema.

4. Vala külmutusnõusse ja jahuta, aeg-ajalt segades. Pane vähemalt 3 tunniks sügavkülma, nii et jäätis oleks pisut külmunud.

5. Pane vaarikad, vesi ja suhkur kastrulisse ning kuumuta, kuni tekib kaste. Lase jahtuda. Sega kaste jäätise sekka, nii et moodustuks muster. Pane veel vähemalt paariks tunniks sügavkülma.