Kiudainerikkad toidud

Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga 

Tuuli Mathisen, 27. juuni 2016, 04:52
Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandigaFoto: Tuuli Mathisen
Hästi lihtsad maiused, mis saavad sooja vastuvõtu osaliseks nii suurte kui ka väikeste seas. Helbeid ei pea kuumutama ja see muudab need trühvlid eriti tervisesõbralikuks.

Koostisosad
100 g Toasoe või
0.5 dl Pruun suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Kakaopulber
3 sppl Tavaline või kakaoga kondenspiim
50 ml Kange kohvi
2 dl Täisterakaerahelbed
2 dl Odrahelbed
Kookoshelbed

Valmistamine

u 20 pallikest

1. Vahusta toasoe või suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa kakaopulber, kondenspiim ja kohv. Sega kõik läbi ning lisa siis kaera- ja odrahelbed.

2. Aseta mass paariks tunniks külma. Vormi käte vahel ümmargused pallid ning veereta neid kookoshelvestes.