Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandigaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
27. juuni 2016, 04:52

Havreboller ehk Rootsi kaerahelbetrühvlid väikese kohvilisandiga

Hästi lihtsad maiused, mis saavad sooja vastuvõtu osaliseks nii suurte kui ka väikeste seas. Helbeid ei pea kuumutama ja see muudab need trühvlid eriti tervisesõbralikuks.

Koostisosad
100 g Toasoe või
0.5 dl Pruun suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 spl Kakaopulber
3 sppl Tavaline või kakaoga kondenspiim
50 ml Kange kohvi
2 dl Täisterakaerahelbed
2 dl Odrahelbed
Kookoshelbed

Valmistamine

u 20 pallikest

1. Vahusta toasoe või suhkru ja vanillsuhkruga. Lisa kakaopulber, kondenspiim ja kohv. Sega kõik läbi ning lisa siis kaera- ja odrahelbed.

2. Aseta mass paariks tunniks külma. Vormi käte vahel ümmargused pallid ning veereta neid kookoshelvestes.