Grillitud tortiljapitsaFoto: Hele-Mai Alamaa
Kiudainerikkad toidud
27. juuni 2016, 03:28

Grillitud tortiljapitsa

Tortiljapitsa sobib kiireks näljakustutajaks, sest valmib õues grillil kärmelt ja hõlpsalt. Katete puhul on piiriks fantaasia, siinsed kolm varianti on vaid ühed võimalikest. Valmis pitsa võib lõigata itaaliapäraselt sektoriteks. Või hoopis keskelt pooleks keerata, lõigata poolring omakorda pooleks ja süüa nagu Mehhiko quesadilla’t.

Koostisosad
KATE 1
1 spl Tomatipasta
1 tk Tomat õhukeste viiludena
60 g Mozzarella
Must pipar
Basiilik
KATE 2
1 spl Tomatipasta
60 g Mozzarella
Rukolalehed
Oliiviõli
Must pipar
50 g Toorsink
KATE 3
1 spl Tomatipasta
1 tk Viilutatud punanane sibul
3 spl Riivjuust
Paprika (punane ja kollane, hakitult)
2 sl Mais, konsrvist

Valmistamine

1) Määri tortiljale tomatipasta, laota sellele tomativiilud ja mozzarella-tükid. Grilli umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud. Raputa peale basiilikulehti ja musta pipart.

2) Määri tortiljale tomatipasta, laota peale mozzarella-tükid ja singiviilud. Grilli umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud. Raputa peale rukolalehti, nirista veidi oliiviõli ja soovi korral maitsesta musta pipraga.

3) Määri tortiljale tomatipasta ja laota peale kõik ülejäänud ained. Viimasena raputa peale riivjuustu. Grilli umbes 5 minutit, kuni juust on sulanud.