Koorene kamajäätis
Küpsetamata magustoidud
27. juuni 2016, 04:30

Koorene kamajäätis

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
35 minutit + pool tundi paisumiseks + 2‒3 tundi külmkapis

Koostisosad
4 tk Munakollane
1.5 dl Suhkur
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Piim 3,5%
0.75 dl Tartu Mill kamajahu
4 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Klopi munakollased suhkrutega lahti.

2. Kuumuta piima, kuni see hakkab aurama. Nirista kloppides munakollaste hulka. Kalla tagasi kastrulisse ja kuumuta madalal kuumusel segades, kuni segu pakseneb. Sega hulka kamajahu ja jahuta korralikult maha. Vahusta koor ja sega jahutatud massiga.

3. Pane saadud mass laiapõhjalisse nõusse ja tõsta sügavkülma.

4. Tunni aja pärast võta sügavkülmast ja vahusta. Pane tagasi sügavkülma ja mikserda veel 2‒3 korda, iga tunni

aja tagant.

5. Enne serveerimist lase jäätisel pisut toasoojas sulada.