Kiudainerikkad toidud

Rabarberi-maasika-kohvikook 

Pille Enden, 20. juuni 2016, 04:50
Rabarberi-maasika-kohvikook Jaan Heinmaa
Mahlast plaadikooki on hea kaasa võtta ja näpuvahelt süüa. Koogile võid poole küpsemise ajal peale raputada ka hakitud pähkleid.

Koostisosad
4 dl Suhkur
2 tk Muna
2 dl Külm kohv
6 dl Nisujahu
2 tl Küpsetuspulber
2 tl Jahvatatud kaneel
0.5 tl Sool
200 g Tükeldatud rabarber
200 g Viilutatud maasikad
1 dl Demerara suhkur (mitte fariinsuhkur)

Valmistamine

16 tk

1. Kuumuta ahi 175 kraadini. Määri 20x30 cm küpsetusvorm võiga.

2. Vahusta munad valge suhkruga, sega hulka kohv. Sega jahu, küpsetuspulber, kaneel ja sool. Klopi kuivained munavahu hulka. Sega hulk tükeldatud rabarber ja maasikad.

3. Tõsta tainas vormi, raputa peale pruun suhkur. Küpseta 45–50 minutit, kuni kook on helepruun ja sissetorgatud tikk jääb puhtaks, kui välja tõmmata.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee