Hommikusöögi retseptid

Sepik suitsulõhega 

Pille Enden, 20. juuni 2016, 02:22
Sepik suitsulõhega Jaan Heinmaa
Hea amps nii hommikukohvi kõrvale kui piknikule. Maitseb hea ka muu kuumsuitsukalaga ja siis tuleb ka soodsam.

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
15 minutit + 2 tundi külmkapis

Koostisosad
1.5 dl Majonees
3 spl Täisterasinep
1 tk Värskelt riivitud sidruni koor
1 spl Värskelt pressitud sidruni mahl
1 punt Hakitud till
Sool
Must pipar
2 tk Ahjusepik või ciabatta
350 g Kuumsuituslõhefilee
2 spl Väikesed kapparid
1 tk Väike kurk
100 g Redised
1 peotäis Rukola

Valmistamine

1. Sega majonees, sinep, sidrunikoor ja hakitud till ning maitsesta soola-pipraga. Lõika sepikud pikuti pooleks, kummastki poolest kougi pehmet osa välja.

2. Määri alumisele poolele kastet. Pane peale tükeldatud suitsukala, nirista peale sidrunimahla. Lisa kappareid, viilutatud kurk, redised ja rukolalehed. Määri ülemisele sepikupoolele kastet ja pane alumise peale. Keera sepikud eraldi küpsetuspaberisse ja pane külmkappi, kata lõikelaua ja mingi raskusega.

3. Lase seista vähemalt 2 tundi, aga parem kui üleöö. Lõika viiludeks.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee