Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund jahtumiseks + järgmise päevani külmas
Koostisosad
1 tk Sibul
3 spl Õli
3 tk Suur küüslauguküüs
3 tk Tomat
1 tk Punane paprika
1 tk Väike suvikõrvits
2 dl Tomatimahl
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Purustatud must pipar
1 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tl Kuivatatud estragon
5 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Rõõsk koor 35%
Valmistamine
1. Haki sibul ja küüslauk ning tõsta kuuma õli sisse küpsema. Puhasta ja tükelda tomatid, paprika ja suvikõrvits, lisa potti sibulasegule ja kuumuta 5 minutit. Vala juurde tomatimahl ja hauta tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni kõik köögiviljad on pehmed. Tõsta pott tulelt, lisa sidrunimahl ja kõik maitseained. Püreesta nuimikseriga kergelt läbi ja jäta jahtuma.
2. Sega jahtunud supi sisse jogurt ja tõsta kaanega kaetult külmkappi. Enne serveerimist tõsta lusikahaaval supi sisse vahustatud koor ja sega kergelt läbi.
Kommentaarid (0)