Kiudainerikkad toidud

Jaanipäevasupp 

Tiina Lebane, 20. juuni 2016 05:05
JaanipäevasuppFoto: Kristi Metsa
Ilmast sõltumata ei möödu jaanipäev õues grillimise ja lõkketa. Just sel puhul, kus lihad-vorstid alles grillil, aga seltskond juba neelatab, on sobilik pakkuda heamaitselist ja toitvat jaanipäevasuppi. Valmista supp juba eelmisel päeval ja hoia külmas, sellest muutub maitse ainult paremaks. Enne serveerimist lisa vahustatud koor ja naudi kohevat punase- valgekirjut suvesuppi!

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: üle 60 min
30 minutit + 1 tund jahtumiseks + järgmise päevani külmas

Koostisosad
1 tk Sibul
3 spl Õli
3 tk Suur küüslauguküüs
3 tk Tomat
1 tk Punane paprika
1 tk Väike suvikõrvits
2 dl Tomatimahl
0.5 tk Värskelt pressitud sidruni mahl
0.5 tl Purustatud must pipar
1 tl Sool
1 tl Suhkur
1 tl Kuivatatud estragon
5 dl Maitsestamata jogurt
1 dl Rõõsk koor 35%

Valmistamine

1. Haki sibul ja küüslauk ning tõsta kuuma õli sisse küpsema. Puhasta ja tükelda tomatid, paprika ja suvikõrvits, lisa potti sibulasegule ja kuumuta 5 minutit. Vala juurde tomatimahl ja hauta tasasel tulel umbes 15 minutit või kuni kõik köögiviljad on pehmed. Tõsta pott tulelt, lisa sidrunimahl ja kõik maitseained. Püreesta nuimikseriga kergelt läbi ja jäta jahtuma.

2. Sega jahtunud supi sisse jogurt ja tõsta kaanega kaetult külmkappi. Enne serveerimist tõsta lusikahaaval supi sisse vahustatud koor ja sega kergelt läbi.