Kiudainerikkad toidud

Tai värske kurgi ja kreveti salat 

Anu Aun, 6. juuni 2016, 04:30
Tai värske kurgi ja kreveti salatFoto: Krõõt Tarkmeel
 Sobib hästi eelroaks, aga ka lisandiks grillitud kalale. 

Kogus: neljale

Koostisosad
600 g Värske kurk
150 g Krevetisabad soolvees
KASTE
3 spl Tai kalakaste (nam pla)
2 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tl Pruun suhkur
1 tl Hakitud seemneteta tšillikaun
1 spl Hakitud värske koriander

Valmistamine

1. Koori kurgid ja lõika peenteks kangideks. Sega kokku kalakaste, laimimahl ja suhkur. Jätka segamist, kuni suhkur on sulanud. Lisa tšilli ja roheline sibul. Sega kausis kurk, krevetid ja kaste.

2. Salatit võid serveerida väikeste rullidena riisipaberisse (nt Blue Dragon) keeratuna. Selleks aseta üks riisipaber

korraga laiemasse nõusse kuuma vette 15 sekundiks, seejärel tõsta korraks nõrguma niiskele köögirätikule ning keera täidisega väikeseks rulliks. Võib pakkuda niisama või kiirelt frittida, serveerides kõrvale magusat tšillikastet.