BalsamicolammasFoto: Jaan Heinmaa
Lambaliha retseptid
13. juuni 2016, 05:43

Balsamico-lammas

Grillitud lambašašlõkk on maitseelamus omaette. Lihtsaim ja nutikaim viis on segada lambalihatükid ohtra sibulaga, maitsestada soola ja pipraga, lasta üle öö maitsestuda. Siin pakun ka ühe teise hõrgu marinaadi palsamiäädikaga. 

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
500 g Kuubikuteks lõigatud lamba- või talleliha
10 tk Šampinjon (või suurem kukeseen)
MARINAAD
1 dl Õli
4 spl Palsamiäädikas
1 spl Rosmariin
1 tl Sool
Must pipar
MARINEERITUD SIBUL KANGE ÄÄDIKAGA
2 tk Keskmine sibul
2 tl Äädikas 30%
1.5 dl Vesi
3 spl Suhkur

Valmistamine

1. Koori sibul ja viiluta. Kuumuta vesi keemiseni, lisa suhkur ja äädikas, sega suhkru lahustumiseni ning kalla sibulale. Lase 30 minutit jahtuda ja naudi. Külmkapis seisavad kuni nädal.

2. Sega marinaadiained kilekotis, lisa lambalihatükid ja raputa segamini. Lase maitsestuda vähemalt 2 tundi kuni üle öö ja torka seentega vaheldumisi varraste otsa.

3. Küpseta, keerates vardaid mõned korrad grillil. Pintselda veel kord marinaadiga üle ning serveeri koos marineeritud sibulate ja salatiga.