Kiudainerikkad toidud

Peedivinegrett juustuga 

Epp Mihkels, 13. juuni 2016, 04:09
Peedivinegrett juustugaFoto: Katrin Press
Hea tummine palsamiäädikas sobib ideaalselt peedi magusa maitsega. Sama hästi passib sellesse kooslusse ka juust, olgu see siis kitsejuust, brõnsa, suluguni või mõni muu salatijuust. Retseptis on kasutatud Esko talu salatijuustu, mis mureneb kergesti ning on mõnusa tekstuuri ja maitsega. Kasuta kas maitsestamata või mõne lisandiga juustu, nii kuidas endale meeldib.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
500 g Keedetud peet
200 g Salatijuust (näiteks Esko talu)
KASTE
0.25 dl Külmpressitud oliiviõli
0.25 dl Palsamiäädikas
2 tl Suhkur
Sool
Must pipar
Värske tüümian

Valmistamine

1. Lõika peedid kangideks või kuubikuteks.

2. Valmista vinegrettkaste, segades kõik kastme ained omavahel hoolikalt läbi. Vala kaste peedile, sega ning lase veidi seista ja maitsestuda.

3. Murenda juust paraja suurusega tükkideks ja sega veerand sellest peedi hulka. Tõsta salat serveerimiskaussi

ning puista üle juustutükkide ja hakitud tüümianiga.

4. Serveeri eraldi roana või grillitud liha võikala lisandiks.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee