VõileivakurgidFoto: Jaan Heinmaaa
Eesti köök
6. juuni 2016, 04:28

Võileivakurgid

Koostisosad
1.5 kg Kurk
4 tk Küüslauguküüs
75 g Tillioks
1 tk Punane tšillikaun
MARINAAD
1 l Vesi
0.5 dl Äädikas 30%
3 spl Suhkur
2 spl Sool
1 spl Sinepiseemned

Valmistamine

3 liitrit

1 Pese kurgid ja lõika pikuti õhukesteks viiludeks. Koori küüslauguküüned ja lõika pikuti pooleks. Viiluta tšillipipar.

2. Lao kurgiviilud ettevalmistatud purkidesse vaheldumisi tilli, küüslaugu ja tšilliviiludega.

3. Kuumuta vesi keemiseni ja lisa maitseained. Keeda paar minutit ja vala kuumalt kurkidele.

4. Sule purgid kohe. Sobib süüa juba paari päeva pärast.

HEA TEADA!

Hoidis säilib jahedas kuni 2 kuud. Kui tahad kurke kauem säilitada, siis peaks purke pastöriseerima.