Muna-suitsukalatäidisega einevõileivatort
Koostisosad
300 g Paks hapukoor
0.5 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl
6 tk Keedetud muna
0.5 dl Hakitud till
1 tk Väike punanae sibul
40 g Väikesed kapparid
1 tk Kuumsuitsutursk (või muud suitsukala), umbes 400 g
2 tk Sellerivars
0.5 tl Purustatud pipar
9 tk Teraleiva viil (Eesti Leivatööstuse Teraleiva pikiviilud, 2 pakki)
Valmistamine
6-12 tk
1. Sega hapukoor riivitud sidrunikoore ja sidrunimahlaga.
2. Teises kausis sega hakitud munad, sibul ja till ning kahvliga katkisurutud kapparid. Vala juurde pool hapukooresegust.
3. Puhasta ja tükelda suitsukala ning lõika sellervarred tükkideks. Sega mõlemad järelejäänud hapukoore hulka. Maitsesta segu pipraga.
4. Tõsta 3 pikiviilu kõrvuti ja määri peale munasegu. Kata taas kolme leivaviiluga ja tõsta neile suitsukalasegu. Kõige peale aseta veel 3 leivaviilu.
5. Lõika tort kolm- või nelinurkseteks tükkideks ja serveeri kohe.
Kommentaarid (0)