Mehhiko salat ubade, avokaado ja maisigaFoto: Tuuli Mathisen
Mehhiko köök
30. mai 2016, 02:41

Mehhiko salat ubade, avokaado ja maisiga

Klassikaliste Mehhiko köögi komponentidega värvikirev salat, mida on lihtne valmistada ja mis sobib hästi nii iseseisvaks söögikorraks kui ka tugevama lihatoidu kõrvale pakkuda. Salat on kõige mõnusam siis, kui on saanud paar tundi seista ja maitsed on omavahel segunenud. Avokaado tuleks lisada kõige viimasena, et selle õrn ja kreemjas maitse oleks kõige värskem ja hõrgum.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
400 g Kurnatud mustad oad (1 purk)
300 g Kurnatud, konserveeritud mais
150 g Kurnatud, konserveeritud herned
1 tk Tükeldatud suurem paprika
2 tk Kooritud ja tükeldatud avokaado
1 tk Hakitud punane sibul
2 tk Peenestatud küüslauguküüs
Sool
Must pipar
Suhkur või mesi
Cayenne'i pipar
Värskelt pressitud laimi mahl ja riivitud koor
0.5 dl Oliiviõli
Värskelt hakitud koriander

Valmistamine

1. Sega kõik salati koostisained, välja arvatud avokaadod. Hoia paar tundi jahedas, et maitsed seguneksid.

2. Vahetult enne serveerimist lisa avokaado ja sega ettevaatlikult läbi, et avokaado ei muutuks pudruks. Serveeri kohe.