Oaburgerid kartuli- ja tatrahelvestegaFoto: Tuuli Mathisen
Kiudainerikkad toidud
16. mai 2016, 05:53

Oaburgerid kartuli- ja tatrahelvestega

Kõik, kes teadlikust toitumisest lugu peavad, võivad proovida valmistada taimseid oaburgereid.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
BURGERID
1 tk Hakitud punane sibul
2 tk Peeneks hakitud küüslauguküüs
400 g Punased oad
2 spl Tomatipasta
1 tk Muna
1 dl Külmutatud või konserveeritud mais
1 tl Vürtsköömned
0.5 tl Soovi korral tšillipulber
Värsked hakitud ürdid
1 dl Tatrahelbed
1 dl Kartulihelbed
Sool
Must pipar
Praadimiseks õli
Serveerimiseks väikesed täisterakuklid, tomativiilud, sibularattad, salatilehed, meelepärane kaste jm

Valmistamine

1. Kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning lisa sibul ja küüslauk. Hauta umbes 5 minutit. Kalla suuremasse kaussi, lisa kurnatud ja loputatud oad ning vajuta kartulinuiaga mass ühtlaseks. Maitsesta soola ja pipraga.

2. Lisa tomatipasta, muna, mais, vürtsköömned, tšilli ja värsked ürdid. Lisa ka tatra- ja kartulihelbed, sega läbi ja vormi käte vahel umbes peopesasuurused burgerid. Aseta külma paariks tunniks kuni üleöö, et kuivained saaksid paisuda.

3. Burgereid võid nii pannil õli sees praadida kui ka ahjus küpsetada. Ahjus küpsetamiseks aseta burgerid küpsetuspaberiga kaetud plaadile ning küpseta eelsoojendatud ahjus 200 kraadi juures u 10 minutit, keera siis ettevaatlikult ümber ja küpseta teist samapalju teiselt poolt, kuni pealispind on mõnusalt pruunikas ja krõbe.

4. Pannil praadimiseks kuumuta pannil keskmisel kuumusel õli ning prae burgereid mõlemalt poolt mõni minut.

5. Serveeri pooleks lõigatud ja kergelt grillilt läbi käinud täisterakuklite vahel, kuhu on lisatud salatilehti, tomativiile, sibularattaid, kastet ja muud meelepärast.