Kiudainerikkad toidud

Päikesekuivatatud tomatitega ürditort 

Angeelika Kang, 2. mai 2016, 04:54
Päikesekuivatatud tomatitega ürditort Jaan Heinmaa

Koostisosad
TAINAS
0.75 dl Vesi
2 dl Piim
25 g Pärm
0.5 dl Õli
0.5 tl Paprikapulber
2 tl Kuivaatud pune
1 tl Sool
2 tl Suhkur
6 dl Nisujahu
TÄIDIS 1
50 g Riivitud mozzarella
200 g Tomati-basiilikutoorjuust
1 dl Rõõsk koor 35%
100 g Päikesekuivatatud tomatid
1 peotäis Basiilikulehed
TÄIDIS 2
0.5 tk Kurk
1 tk Õun
100 g Feta
2 spl Pesto
1 dl Rõõsk koor 35%
IMMUTAMISEKS
1 dl Piim
KATE
400 g Maitsestamata toorjuust
200 g Hapukoor
KAUNISTUS
Kirsstomatid
Mozzarella
Basiilik
Vesikress

Valmistamine

12 tk

1. Sega käesoe vesi ja piim. Lisa pärm ja õli ning sega, kuni pärm lahustub. Lisa paprikapulber, pune, sool ja suhkur. Sega hulka jahu ja sõtku, kuni tainas lööb kausi küljest lahti. Puista peale veidi jahu ja kata kauss rätikuga. Lase soojas kerkida kahekordseks. Sõtku kerkinud tainas jahusel laual alla ja aseta võitatud koogivormi. Suru tainas ühtlaselt vormi laiali ja lase kerkida veel pool tundi. Küpseta 175- kraadises ahjus 25 minutit. Kummuta restile jahtuma. Lõika jahtunud põhi kolmeks kihiks.

2. Esimese täidise jaoks sega riivjuust, toorjuust, vahustatud vahukoor, õlist nõrutatud ja hakitud päikesekuivatatud tomatid ning hakitud basiilik.

3. Teise täidise jaoks riivi kurk ja õun jämeda riiviga. Lisa murendatud feta, pesto ja vahustatud koor. Immuta alumist põhja piimaga ja määri peale esimene täidis. Tõsta peale teine kiht ja immuta piimaga. Kata teise täidisega.

4. Suru peale kolmas kiht, immuta ülejäänud piimaga ja kata tort toidukilega. Aseta peale raskus, näiteks lõikelaud. Tõsta külmkappi kuni järgmise päevani maitsestuma.

5. Katte jaoks sega toorjuust ja hapukoor. Määri segu tordi peale ja külgedele. Kaunista viilutatud mozzarella, kirsstomatite, basiiliku ja vesikressiga.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee