Iiri kohvi rullFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
25. aprill 2016, 04:21

Iiri kohvi rull

Iiri kohvi rull on kergelt mõrkja maitsega, sobides kohvikõrvaseks ka neile, kes magusat väga ei armasta.

Koostisosad
BISKVIIT
3 tk Muna
1.5 dl Suhkur
0.75 dl Kartulijahu
2 spl Kakaopulber
1 tl Küpsetuspulber
TÄIDIS
2 dl Rõõsk koor 35%
200 g Maitsestamata toorjuust
4 spl Tuhksuhkur
3 tl Lahustava kohvi pulber
3 spl Iiri viski
KAUNISTUS
3 spl Mõru kakao
Marjad

Valmistamine

10 tk

1. Biskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga tugevaks heledaks vahuks. Sega omavahel kartulijahu, kakao- ja küpsetuspulber, sõelu kuivained munavahu peale ja sega ettevaatlikult läbi.

2. Kata ahjuplaat küpsetuspaberiga ja laota sellele tainas. Küpseta 225kraadises ahjus 7–8 minutit. Kummuta põhi teisele, suhkruga üle puistatud küpsetuspaberilehele, tõmmates all olnud paberi enne ära. Jäta biskviit jahtuma.

3. Täidise tarvis vahusta koor tuhksuhkru ja kohvipulbriga. Mikserda juurde toasoe toorjuust. Tilguta biskviitpõhjale viskit ja kata põhi kreemiga. Rulli kokku ja lase veidi maitsestuda.

4. Enne serveerimist sõelu peale kakaod ja kaunista marjadega.