Koorene krevetisuppFoto: Jüri Seljamaa
Kalatoitude retseptid
4. aprill 2016, 04:31

Koorene krevetisupp

Kogus: kuuele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 kg Koorimata krevetid
1 punt Värske koriander
0.5 tk Värskelt riivitud laimi koor
2 spl Soovi korral magushapu tšilli kaste
2 tk Mugulsibul
4 tk Küüslauguküüs
3 spl Punase karri pasta
1 tk Porgand
1 tk Keskmine porrulauk
3 cm Ingverijupp
80 g Munanuudlid
3 tk Värskelt pressitud laimi mahl
Sool
Must pipar
2 dl Kookoskoor
Kookosrasv

Valmistamine

1. Koori krevetid, kuid ära kestasid ära viska. Eemalda roiskumismärkidega pead ning pese krevetid sõelal puhtaks. Maitsesta riivitud laimikoore, hakitud koriandri ning soovi korral poole laimi mahla või magushapu tšillikastmega.

2. Sulata poti põhjas kookosrasv ning lisa hakitud sibul ja küüslauk. Sega mõni minut ja lisa siis pestud krevetikoored. Kuumuta, kuni koored on omandanud sügavama värvuse, ning sega siis karripastaga. Lisa 1,5 liitrit vett ja keeda mõõdukas kuumuses 30 minutit, seejärel kurna.

3. Kuumuta keedupoti põhjas veel pisut kookosrasva ning lisa peenikesteks tikkudeks lõigatud porgand ja porru ning peeneks hakitud ingver. Kuumuta segades mõni minut ja seejärel vala peale krevetipuljong ja kookoskoor. Kontrolli maitsestust ning vajadusel täienda seda vürtside või soolaga. Keeda 10 minutit.

4. Valmista ette munanuudlid ja tõsta need serveerimiskaussidesse.

5. Maitsesta supp sobiva koguse laimimahlaga, sest vürtsid ja kookose magusus peavad olema tasakaalus. Sega hulka maitsestatud krevetid ning vala supp nuudlitele.