Nädala kook

Sidruni-hapukoorekook 

Kati Tõnisson, 4. aprill 2016, 04:40
Sidruni-hapukoorekookFoto: Krõõt Tarkmeel

Koostisosad
PÕHI
220 g Või
1 tk Muna
0.5 tl Sool
80 g Suhkur
300 g Nisujahu
TÄIDIS
1 kg Hapukoor 20%
1 tl Vanillsuhkur
225 g Suhkur
1.5 spl Kartulitärklis
3 tk Muna
2 tk Värskelt riivitud sidruni koor ja pressitud mahl

Valmistamine

1. Lase võil pehmeneda ning sega hulka muna, suhkur ja sool. Sõelu sisse jahu. Sega tainaks. Vajuta tainas küpsetuspaberiga kaetud vormi põhja ja pane tunniks külmkappi. Eelküpseta  200-kraadises ahjus 10 minutit.

2. Vahusta munakollased suhkruga ja lisa seejärel hapukoor, vanillsuhkur ning sidrunite riivitud koor ja mahl. Viimasena sega juurde tärklis ning vahustatud munavalged – sega väga õrnalt! Vala segu eelküpsetatud põhjale ning küpseta 175-kraadises ahjus umbes 40 minutit.

TOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee