Roheline gazpachoFoto: Mari-Liis Ilover
Kiudainerikkad toidud
11. aprill 2016, 04:33

Roheline gazpacho

Kes ütles, et gazpacho peab olema vaid tomatitest ja punast tooni? Vale puha! Roheline värskendav külmsupp on eriti kohane siis, kui juhtub olema (selline eestis harva esinev ilmastikunähtus nagu) kuumalaine.

Koostisosad
2 tk Avokaado
1 tk Sibul
2 tk Küüslauguküüs
2 tk Roheline paprika
1 tk Roheline tšillikaun
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
4 tk Lühike kurk
1 peotäis Petersellilehed
1 peotäis Basiilikulehed
500 ml Külm vesi
Oliiviõli
Sool
Suhkur

Valmistamine

1. Poolita avokaadod ja eemalda kivid. Kaabi viljaliha lusikaga blenderisse ning lisa puhastatud sibul, küüslauguküüned, paprikad ja tšillikaun. Kui eelistad mahedamat maitset, eemalda tšillikaunalt eelnevalt seemnekoda. Pigista hulka laimimahl. Lõika kurgid veidi väiksemaks ning lisa koos peterselli ja basiilikuga.

2. Vala blenderisse külm vesi ja paar sl oliiviõli. Blenderda ühtlaseks. Maitsesta supp soolaga. Lisa ka veidi suhkrut. Maitse veel kord ja kui soovid hapukamat tulemust, lisa veel laimimahla.

3. Nirista taldrikutesse tõstetud supile oliiviõli ja jahvata peale värsket musta pipart. Kui soovid, võid puistata peale ka röstitud päevalilleseemneid.