Üleküpsetatud rullbiskviitFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
1. aprill 2016, 04:35

Üleküpsetatud rullbiskviit

Siin saavad kokku mitmed munast valmistatavad küpsetised: nii biskviit, mida kasutatakse tortides ja rullbiskviidis, kui ka besee. Aprikoosid beseest pesades loovad justkui illusiooni küpsetatud munast, mistõttu on see „munane” magustoit paslik just lihavõttelauale.

Kogus: üheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
KLASSIKALINE RULLBISKVIIT
5 tk Muna
5 spl Suhkur
5 spl Nisujahu, toortatrajahu
1 dl Piim
2.5 dl Aprikoosimoos
KATE
3 tk Munavalge
7 spl Peen suhkur
1 purk Kompotiaprikoosid

Valmistamine

1. Kuumuta ahi 200 kraadini.

2. Rullbiskviidi valmistamiseks vahusta munad suhkruga heledaks vahuks, nii et algne munamaht suureneks 3‒4 korda. Sõelu ettevaatlikult segades jahu munamassi hulka ja vala siis küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta biskviiti 7‒8 minutit.

3. Libista biskviit koos paberiga restile või mitmekordsele froteerätikule ja lase jahtuda.

4. Pööra biskviit teise küpsetuspaberi abil ümber ja eemalda algne paber. Niisuta biskviiti piimaga ja määri peale aprikoosimoos. Kui moosis on suured puuviljatükid, oleks hea see eelnevalt saumikseriga ühtlaseks purustada. Keera biskviit rulli ja lase vähemalt 15 minutit seista.

5. Vahusta munavalged kergeks vahuks. Lisa siis järk-järgult suhkur ja vahusta edasi, kuni suhkruterasid pole enam tunda.

6. Lõik rull 1‒1,5 cm paksusteks viiludeks ja lao küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Tõsta igale tükile peale lusikatäis munavalgevahtu ja aja laiali. Nõruta aprikoosid siirupist ja aseta igasse munavalgepesasse.

7. Küpseta eelkuumutatud 180-kraadises ahjus, kuni munavahule tekivad esimesed kuldsed jutid. Selleks kulub 5‒6 minutit. Lase pisut jahtuda ja serveerides puista peale tuhksuhkrut.