Kiudainerikkad toidud

Tsitruse-kookosekook 

Britt Paju, 28. märts 2016, 04:38
Tsitruse-kookosekook Britt Paju

Kogus: kaheksale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
100 g Kookoshelbed
50 g Mandlid
100 g Datlid
50 g Kookosrasv
KATE
400 g Kookospiim
0.5 tk Värskelt pressitud apelsini mahl
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
0.5 tk Vanillikaun
3 spl Mesi
1 spl Želatiin
Apelsini ja laimi riivitud koor

Valmistamine

1. Surista köögikombainis kookoshelbed ja mandlid ühtlaseks puruks. Lisa kergelt hakitud datlid ja lõpuks kookosrasv.

2. Suru saadud mass u 13 x 36 cm suurusesse lahtikäiva põhjaga koogivormi (või u 23 cm diameetriga ümmargusse vormi).

3. Küpseta 175kraadises ahjus u 15 minutit või kuni segu hakkab helepruuni tooni võtma. Jahuta.

4. Täidise jaoks kuumuta kookospiima, tsitruste mahla, mett ja vanillikauna u 5 minutit. Lase jahtuda, kuni vedelik on leige.

5. Lisa želatiinile 5 sl külma vett ja lase paisuda. Kuumuta segu veevannil, kuni tekib ühtlane vedelik.

6. Kurna kookospiimasegu ja lisa sellele segades želatiinivedelik.

7. Kata koogivorm alt toidukilega, et võimalikku lekkimist vältida. Vala kookosesegu jahtunud tainapõhjale ning riivi peale apelsini- ja laimikoort. Lase külmkapis vähemalt 4 tundi taheneda.

HEA TEADA!

Kui datlid on peenestamiseks liiga kõvad, leota neid umbes pool tundi soojas vees.

PÄEVATOIMETAJA

+372 5199 3733
manona.paris@toidutare.ee

REKLAAM JA KUULUTUSED

+372 614 4100
reklaam@ohtulehtkirjastus.ee