Hommikusöögi retseptid

Elli tädi puuviljaleib ja munavõi 

Lia Virkus, 21. märts 2016, 03:47
Elli tädi puuviljaleib ja munavõiFoto: Jaan Heinmaa
See on meie suguvõsas hinnatud retsept. Maitseb imehea koos või ja juustuga, munavõi või hoopis moosiga.

Koostisosad
PUUVILJALEIB
4 dl Keefir või maitsestamata jogurt
2 tl Sooda
1 dl Suhkur (tume)
1 spl Õli
1 tl Sool
1 tl Kaneel
1 tk Muna
1 dl Hakitud mandlid ja pähklid
2 dl Kuivatatud puuviljad (rosinad, aprikoosid, ploomid)
2 dl Täisterakaerahelbed
5 dl Odra- või nisujahu
MUNAVÕI
4 tk Keedetud muna
80 g Toasoe või
0.75 dl Mädarõikamajonees
Sool
Must pipar

Valmistamine

Puuviljaleib

1. Sega kõik ained omavahel, laota õliga määritud leivavormi, silu märja käega pealt siledaks. Vajuta kaunistuseks peale meelepäraseid seemneid.

2. Küpseta ahjus 200 kraadi juures 40–45 minutit või kuni leib on läbi küpsenud.

Munavõi

Munavõi valmistamiseks riivi keedumunad. Sega toasoe või majoneesiga hästi läbi, lisa riivitud munad. Maitsesta vähese soola ja pipraga.