Virsiku-jogurtipirukas kaerapõhjalFoto: Jaan Heinmaa
Nädala kook
21. märts 2016, 05:55

Virsiku-jogurtipirukas kaerapõhjal

Tervislik maius ei sisalda nisujahu ega liigselt rasvu, selline pirukas on peolauale teretulnud. Kaerajahuga valmistatud põhjas on või asendatud toorjuustuga. Šokolaadi võiks enne riivimist hoida sügavkülmas või külmkapis, siis on lihtsam riivida.

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min
20 minutit + 25–30 minutit ahjus

Koostisosad
PÕHI
225 g Toorjuust
1 dl Suhkur
5 dl Kaerajahu
1 tl Küpsetuspulber
1 tl Vanillsuhkur
2 dl Kookoshelbed
TÄIDIS
3 dl Türgi vm paks jogurt
1 tk Muna
1 tl Vanillsuhkur
100 g Hakitud valge šokolaad
960 g Mango- või virsikukonserv
0.75 dl Mandlilaastud

Valmistamine

1. Hõõru toorjuust ja suhkur kreemjaks. Sega kuivained algul omavahel ja siis toorjuustuga. Tõsta tainas 24 cm pirukavormi põhja ja äärtele.

2. Sega jogurt, muna, riivitud või hakitud valge šokolaad. Tõsta põhjale, lõika mango või virsik viiludeks. Aseta kaunilt põhjale. Küpseta 200-kraadises ahjus 25–30 minutit. Kaunista mandlilaastudega.