Kiudainerikkad toidud

Punapeedi-läätsehummus 

Lia Virkus, 14. märts 2016, 06:06
Punapeedi-läätsehummusFoto: Jaan Heinmaa
Väga maitsekas ja tervislik määre leivale ja miks mitte ka köögiviljade dipikastmeks. Hummust tuleb korralik kogus, piisab ka suuremale seltskonnale maiustamiseks. Säilib külmas pea nädala.

Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
300 g Värske peet
200 g Punased läätsed
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike punane sibul
0.5 tk Punane tšilli
2 tk Laim
3 spl Tahhini
1 dl Extra virgin oliiviõli
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 tl Vürtsköömned
1 spl Värskelt riivitud ingver
1 tl Kuivatatud tüümian

Valmistamine

1. Keeda peedid koorega pehmeks, lase jahtuda, koori ja tükelda.

2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa läätsed ja keeda magedas vees pehmeks. Nõruta hästi.

3. Pane läätsed ja peedid koos kooritud küüslaugu, punase sibula ja tšilliga köögikombaini. Pressi laimidest mahl välja ning lisa hulka, samuti tahhiini ja oliiviõli. Maitsesta soola, pipra, vürtsköömnete, ingveri ja tüümianiga. Püreesta ühtlaseks.

4. Serveeri näkileival või koos kooritud köögiviljadega dipikastmeks.