Punapeedi-läätsehummus
Kogus: seitsmele
Valmistusaeg: 40-60 min
Koostisosad
300 g Värske peet
200 g Punased läätsed
5 tk Küüslauguküüs
1 tk Väike punane sibul
0.5 tk Punane tšilli
2 tk Laim
3 spl Tahhini
1 dl Extra virgin oliiviõli
1.5 tl Sool
0.5 tl Must pipar
2 tl Vürtsköömned
1 spl Värskelt riivitud ingver
1 tl Kuivatatud tüümian
Valmistamine
1. Keeda peedid koorega pehmeks, lase jahtuda, koori ja tükelda.
2. Kuumuta vesi keemiseni, lisa läätsed ja keeda magedas vees pehmeks. Nõruta hästi.
3. Pane läätsed ja peedid koos kooritud küüslaugu, punase sibula ja tšilliga köögikombaini. Pressi laimidest mahl välja ning lisa hulka, samuti tahhiini ja oliiviõli. Maitsesta soola, pipra, vürtsköömnete, ingveri ja tüümianiga. Püreesta ühtlaseks.
4. Serveeri näkileival või koos kooritud köögiviljadega dipikastmeks.
Kommentaarid (0)