Toortatra-peedisalat kitsejuustugaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
7. märts 2016, 05:28

Toortatra-peedisalat kitsejuustuga

Tatar maitseb hea koos röstitud peedi ja kitsejuustuga. Paastumisel-puhastumisel jäta kitsejuust välja.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Väiksem peet
2.5 dl Toortatratang või tume tatar
2 spl Hakitud murulauk
100 g Pehme kitsejuust või marineeritud feta
40 g Kooritud ja röstitud metspähklid
70 g Väikesed rukolalehed
KASTE
2 spl Väärisoliiviõli (extra virgin)
2 spl Värskelt pressitud apelsini mahl
1 spl Palsamiäädikas
Sool
Must pipar

Valmistamine

1. Koori peedid ja lõika sektoriteks. Rösti peete ahjus oliiviõliga üle piserdatuna 200 kraadi juures 20–30 minutit või kuni need tunduvad tikuga torgates pehmed, kuid siiski meeldivalt krõmpsud.

2. Samal ajal rösti tatart suure panni peal keskmisel kuumusel 3–4 minutit, kuni see hakkab pähkliselt lõhnama. Mõõda potti 5 dl vett ja kuumuta keemiseni. Lisa röstitud tatar ja hauta väiksel kuumusel pehmeks (10–12 minutit). Ära üle keeda. Loputa külma jooksva vee all, nõruta hästi ja lase jahtuda.

3. Pane väheke jahtunud peedisektorid, tatar, rukolalehed ja hakitud murulauk suurde kaussi.

4. Ühenda kastmeained omavahel ja sega salatisse. Murenda salatile kitsejuust, jahvata peale soola ja pipart ning puista üle hakitud pähklitega.