Kirsitarretis valge šokolaadi panna cotta’gaFoto: Katrin Press
Itaalia köök
7. märts 2016, 05:44

Kirsitarretis valge šokolaadi panna cotta’ga

Sügavpunane, õrna mandlinüansiga tarretis ja šokolaadiselt rammus koorekiht murrab igasuguse vastupanu.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
TARRETIS
250 ml Nõrutatud kirsid
250 ml Kirsimahl
1 spl Suhkur
0.5 tl Mandliessents
10 g Želatiin
PANNA COTTA
300 ml Rõõsk koor 35%
0.5 tk Vanillikauna seemned
80 g Valge šokolaad
1 peotäis Mandlilaastud
0.5 tl Želatiin

Valmistamine

1. Tarretiseks paisuta želatiin sortsu külma veega. Mõõda kirsid 250-milliliitrisesse anumasse ja vala peale nii palju mahla, et see kirsid kataks. Kuumuta kirsid, mahl ja suhkur keemiseni. Lisa mandliessents. Tõsta tulelt ja sega hulka paisunud želatiin.

2. Jaga vormidesse ja tõsta paariks-kolmeks tunniks külmkappi.

3. Kui tarretis on tahkunud, valmista panna cotta. Paisuta želatiin sortsu külma veega. Aja vahukoor koos poolitatud vanillikauna ja sealt vedelikku kraabitud seemnetega keskmisel kuumusel keema. Keera kuumus maha, õngitse vanillikaun välja, aga ära veel potti tulelt tõsta. Lisa tükeldatud šokolaad. Sega želatiin 4 sl kuuma veega, kuni see lahustub. Nõrista želatiin vahukoore-šokolaadisegu sisse.

4. Kui soovid veidi krõmpsuvat tekstuuri, lisa peotäis mandlilaaste. Sega hoolikalt läbi ja lase pisut jahtuda, seejärel tõsta vormidesse tarretise peale. Jäta veel mõneks tunniks kuni üleöö külmkappi tahenema.