Kiudainerikkad toidud

Šokolaadi-banaani-mustikakook 

Maie Rosmann-Lill, 29. veebruar 2016, 05:27
Šokolaadi-banaanimustikakookFoto: Krõõt Tarkmeel

Kogus: kümnele
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
400 g Gluteenivaba kaerajahu
250 g Pruun suhkur
150 g Kookoshelbed
2 tl Küpsetuspulber
0.5 l Õunamahl
3 spl Kookosõli
2 tk Banaan
150 g Mustikad
200 g Tume šokolaad kirssidega

Valmistamine

1. Sega omavahel kuivained. Sulata veevannil kookosõli. Lisa segatud kuivainetele õunamahl ja õli. Sega hoolikalt.

2. Haki šokolaad ja tambi kahvliga banaan plödiks. Lisa tainale hakitud šokolaad, banaan ja mustikad.

3. Vala tainas sügavasse suuremasse ahjuvormi. Küpseta eelsoojendatud ahjus 185 kraadi juures 45 minutit.

4. Eriliselt hea on see kook teisel päeval – seega tasub õhtul valmis küpsetada ning järgmise päeva hommikul kohvi kõrvale nautida.