Klassikaline California maki makragaFoto: Jaan Heinmaa
Ameerika köök
17. veebruar 2016, 13:40

Klassikaline California maki makraga

Pisut keerulisemat sorti uromaki-sushi, kuna selle täidiseained kipuvad keerates nihkuma. Kui aga üks rull on keeratud, läheb teine juba libedamalt. Ameerikas klassikaliseks saanud kooslus, mis on meilgi väga populaarne.

Kogus: kuuele

Koostisosad
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
3 tk Pikk avokaadoriba
3 tk Makrapulk
3 tk Paprikariba
5 tk Kiiviriba
Wasabi
Majonees
Seesamiseemned

Valmistamine

1. Aseta norileht rullimisalusele ja jaga sellele ühtlaselt riis, nii et kõik ääred on kaetud. Puista riisile kiht seesamiseemneid. Niisuta teine rullimismatt veega ja aseta seesamiseemnetega kaetud riisile. Pööra ümber, nii et uus matt jääb nüüd alumiseks. Eemalda pealmine matt.

2. Tõmba näpuga 2–2,5 cm kaugusele riisi alumisest äärest kerge wasabi-triip ja pigista selle peale õhuke triip majoneesi.

3. Aseta peale makra-, avokaado-, kiivi- ja paprikaribad. Jälgi, et ribad moodustaksid väikese, kergelt nelinurkse täidise. Selle saavutad nii, et asetad osa täidisematerjali teiste peale.

4. Keera rull kinni, patsuta otsad ühtlaseks ning lase seista serveerimiseni, mil lõika rulli kõigepealt pooleks ja siis veel kolmeks.