Klassikaline California maki makraga
Kogus: kuuele
Koostisosad
1 tk Norileht
Marineeritud sushi-riis
3 tk Pikk avokaadoriba
3 tk Makrapulk
3 tk Paprikariba
5 tk Kiiviriba
Wasabi
Majonees
Seesamiseemned
Valmistamine
1. Aseta norileht rullimisalusele ja jaga sellele ühtlaselt riis, nii et kõik ääred on kaetud. Puista riisile kiht seesamiseemneid. Niisuta teine rullimismatt veega ja aseta seesamiseemnetega kaetud riisile. Pööra ümber, nii et uus matt jääb nüüd alumiseks. Eemalda pealmine matt.
2. Tõmba näpuga 2–2,5 cm kaugusele riisi alumisest äärest kerge wasabi-triip ja pigista selle peale õhuke triip majoneesi.
3. Aseta peale makra-, avokaado-, kiivi- ja paprikaribad. Jälgi, et ribad moodustaksid väikese, kergelt nelinurkse täidise. Selle saavutad nii, et asetad osa täidisematerjali teiste peale.
4. Keera rull kinni, patsuta otsad ühtlaseks ning lase seista serveerimiseni, mil lõika rulli kõigepealt pooleks ja siis veel kolmeks.
Kommentaarid (0)