Pizza Margherita ehk tomati-juustupitsa
Koostisosad
TAINAS
600 ml Soe vesi
20 g Sool
12 g Värske pärm
1 kg Nisujahu
2 tl Suhkur
3 spl Oliiviõli
PEALE
700 ml Tomatipasta
700 g Mozzarella
10 tk Basiilikuleht
Oliiviõli
Sool
Valmistamine
4 30-sentimeetrise läbimõõduga pitsat
1. Pane jahu lauale kuhja. Lahusta pärm ja suhkur 150 ml soojas vees, sega hoolega ning vala jahukuhja keskele tehtud õõnsusse. Sõtku, kuni saad ühtlase taina.
2. Lahusta sool 150 ml soojas vees ja lisa tainale. Sõtku ja lisa osade kaupa ülejäänud vesi ja oliiviõli, vajadusel lisa veel jahu, kuni saad pehme taina, mis ei jää käte külge kinni. Vormi suur tainapall ja pane jahuga ülepuistatud kaussi. Kata köögirätikuga ja pane ööpäevaks külmkappi seisma (umbes 4 plusskraadi juurde).
3. Vormi tainast 4 palli ja siis vormi need pitsapõhjadeks, nii et keskmise osa paksus on maksimaalselt 0,5 cm ja äärte paksus 2 cm.
4. Sega tomatipasta 7 sl oliiviõli ja soolaga ning määri pitsapõhjadele. Puista peale basiilik ja riivitud või viiludeks lõigatud mozzarella ning pane eelkuumutatud ahju.
5. Küpseta pitsat puuahjus umbes 400° juures 1,5 minutit, elektriahjus 250° kraadi juures 15 minutit. Vala ahjuplaadile oliiviõli, et pitsapõhi ei jääks plaadile kinni. Pärast ahjust võtmist kalla pitsale peale tiir oliiviõli ja serveeri kohe!
Kommentaarid (0)