RäimekrõpsudFoto: Hele-Mai Alamaa
Kalatoitude retseptid
16. veebruar 2016, 04:42

Räimekrõpsud

Vahel keeran kala paneeringusse, see maitseb lastele ka. Siis saan kasutada kõiksugust välismaist kala, millel pole muidu väga hõrk mekk. Kodumaist kala väga ei raatsi paneerida. Erandiks on räimed, mis käivad meil tihti riivsaia- või rukkijahukuues.

Koostisosad
500 g Räimeliblikad
3 tk Tahke sepikuviil või veidi kamajahu
Sool
Must pipar
Oliiviõli
1 peotäis Kirsstomatid

Valmistamine

1. Kala on väga mõnus teha ahjus. Paneeri räimefileed riivsaias (kamajahu sobib ka hästi, eriti rukkikamajahu).

2. Lao fileed ahjuplaadile. Keeruta veskist soolapipart peale ja nirista lahkelt oliiviõli.

3. Maitse ja mahlakuse pärast lisa ka peotäis kirsstomateid

4. Kuumuta ahi 200 kraadini ja saada kalakesed ahju. Küpseta mõnusalt krõbedaks, et neid niisama ampsata, panna võileiva peale või burgeri vahele. Täitsa krõpsud valmis.