Heeringafilee sinepikastmesFoto: Tuuli Mathisen
Kalatoitude retseptid
15. veebruar 2016, 05:57

Heeringafilee sinepikastmes

Heeringas on üks neid tahedaid suutäisi, mida kas armastatakse või vihatakse. Olen täheldanud, et inimesi saab heeringausku pöörata, kui kasutada selle kala maitsestamiseks veidi magusamat kastet. Kuid sinepiheeringas pakub vaheldust ka heeringasõpradele.

Koostisosad
2 tk Heerigafile (parim jääb tervena ostetud ja ise fileeritud heeringas)
2 spl Veiniäädikas
2 spl Dijoni sinep
2 spl Täisterasinep
1 spl Suhkur
3 tk Munakollane
1 dl Rapsi- või päevalilleõli
Värske hakitud till
Sool
Värskelt jahvatatud pipar

Valmistamine

1. Sega omavahel veiniäädikas, Dijoni sinep ning täisterasinep. Lisa suhkur ja munakollased ning sool ja pipar. Sega kõik läbi ning lisa siis hästi aeglaselt ja pidevalt segades õli. Kaste peab ilusti õliga segunema ja paksenema ehk emulgeeruma. Maitsesta lõplikult. Võid lisada kastmesse veel värsket hakitud tilli.

2. Tõsta suupärasteks tükkideks lõigatud heeringas kastme sisse ja lase seista vähemalt üle öö. Heeringas säilib külmkapis kastme sees julgelt vähemalt nädala jagu. Serveeri musta leivaga.