Jõhvika-juustutortFoto: Jaan Heinmaa
Küpsetamata magustoidud
15. veebruar 2016, 05:44

Jõhvika-juustutort

Meeldivalt hapuka jõhvikatarretisega juustutort maitseb ka neile, kes muidu magusat ei armasta. Kaunis peolaua ehe samuti!

Kogus: kaheteistkümnele
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
PÕHI
185 g Šokolaadiküpsised
75 g Sulatatud või
KATE
5 tl Želatiin
5 spl Vesi
500 g Maitsestamata kohupiimapasta
1.5 dl Toorroosuhkur
2 tl Vanillsuhkur
100 g (Külmutatud) jõhvikad
400 g Maitsestamata toorjuust
2 dl Rõõsk koor 35%
PINNALE
3 dl (Külmutatud) jõhvikad
1 pk Mikaado jõhvikatarretise pulber
3.5 dl Keev vesi
2 spl Soovi korral marjalikööri (siis vett sama palju vähem)

Valmistamine

1. Vooderda 24 cm läbimõõduga lahtikäiv koogivorm seest küpsetuspaberiga. Purusta küpsised, sega sulavõiga ja suru vormi põhja.

2. Purusta 100 g jõhvikaid suhkruga katte jaoks.

3. Paisuta ja sulata želatiin, lase väheke jahtuda.

4. Vahusta koor, lisa toasoe toorjuust ja kohupiim, vanillsuhkur, jõhvikapüree. Nirista hulka leige želatiinilahus, vahusta korra veel läbi. Kalla segu vormi, tasanda pind ja lase külmas 2 tundi tarduda.

5. Sulata tarretisepulber keevas vees, lase jahtuda ja lisa soovi korral likööri. Laota tordile külmutatud jõhvikad ja tõsta supilusikaga külm želatiinisegu peale.

6. Pane tort uuesti külma tarduma – 2 tunniks kuni üle öö. Tänu külmadele marjadele tarretub segu tunni-paariga.