Kalatoitude retseptid

Mereannipada 

Britt Paju, 8. veebruar 2016, 05:52
MereannipadaFoto: Britt Paju

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 40-60 min

Koostisosad
1 spl Või
1 kg Värsked sinimerekarbid
500 g Valge kala filee (tursk, koha vms)
1 tk Suur viilutatud fenkol
1 tk Viilutatud porru
2 tk Tükeldatud küüslauguküüs
1 dl Tomatipüree
2 dl Kuiv valge vein
2 dl Rõõsk koor 35%
Safran
1 tk Hakitud punane tšillipipar
Fenkolipealsed või petersell
500 g Tiigerkrevetid

Valmistamine

1. Lase karpidel paarkümmend minutit külmas vees seista. Viska ära kõik karbid, mis on katkised või ei sulgu pärast koputamist. Puhasta krevetid ja eemalda noaga must soon kõhu alt. Tükelda kala u 4 cm suurusteks tükkideks.

2. Puista safran veini sisse ja tõsta kõrvale.

3. Kuumuta fenkolit, porrut ja küüslauku u 10 minutit võis, kuni need on pehmed. Lisa tomatipüree ja tšilli ning kuumuta segades veel paar minutit. Kalla juurde vein ja koor ning lase keema.

4. Viska hulka merikarbid ning kuumuta 3–5 minutit, kuni karbid on avanenud. Lisa krevetid ja kala ning lase 1–2 minutit podiseda, kuni krevetid roosakaks tõmbuvad ja kalatükid on valged, aga veel kergelt läbikumavad.

5. Eemalda potist need karbid, mis ei avanenud, ja viska minema. Ülejäänud mereannid tõsta kaussidesse, ära unusta kastet lisada. Puista peale maitserohelist ja serveeri värske saiaga.