Küpsetised

Vastlasõidu tuuleoad martsipaniga 

Kaie Mei, 1. veebruar 2016, 05:00
Vastlasõidu tuuleoadFoto: Artur Sadovski
Tuuletaskutest väiksemaid tuuleubasid peaksid ühe korraga suhu pistma, sest naljakas tuhksuhkru-kreemivõru peab üht tublit kelgutajat vastlapäeval ikka kaunistama.

Koostisosad
2 dl Nisujahu
100 g Või
3 dl Vesi
0.5 tl Sool
2 spl Suhkur
1 tl Jahvatatud kardemon
4 tk Muna
TÄIDIS
300 g Vanilli-kohupiimapasta
100 g Martsipan
2 dl Rõõsk koor 35%
Meelepärased marjad (nt tikrid, vaarikad või kirsid)

Valmistamine

u 30 tk

1. Mõõda ja sõelu jahu eraldi kaussi ootele, sest pead selle hiljem üsna kiiresti ja ühe korraga ära kasutama.

2. Ühenda keedupotis vesi ja või ning maitsesta segu soola, suhkru ja kardemoniga. Kuumuta keemiseni, eemalda pott tulelt ning lisa siis korraga kogu jahukogus. Sega üsna intensiivselt kuni ühtlase läikiva

tainapompsu tekkimiseni. Lase jahtuda. Mikserda ükshaaval hulka munad.

3. Tõsta kahe teelusika abil ettevalmistatud ahjuplaadile tainast võrdse suurusega portsjonid. Jäta kindlasti nende vahele vahemaa, et pätsid saaksid kerkida ja kuumus nende vahel liikuda.

4. Küpseta 220-kraadise ahju keskosas 15 minutit ning ära ava sellal ahjuust, sest toimub aktiivne kerkimine. Seejärel alanda kuumus 180 kraadini ning küpseta veel ligi 20 minutit, kuni koorik on muutunud piisavalt tugevaks.

5. Lase tuuleubadel jahtuda ja lõika nendelt siis kääridega väike osa maha, et saaksid süvendisse kreemi paigutada.

6. Mikserda kohupiimapasta ja vahukoor kohevaks ja üsna tugevaks kreemiks. Riivi jääkülm martsipan hästi peenelt ning puista see kreemi hulka, seda samal ajal ettevaatlikult segades. Tõsta kreem jahtunud tuuleubadesse ning torka igasse üks mari. Kata tainakaanega ja puista peale tuhksuhkrut.