Eesti köök

Hernesupp 

Kaie Mei, 1. veebruar 2016, 05:37
HernesuppFoto: Artur Sadovski
Turvaliselt vana retsept hernesupiks, millele lisavad tänapäevast värskust roheline hernes ja piparrohi. Maitset sobib hästi andma ka majoraan.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: üle 60 min

Koostisosad
2 dl Kuivatatud herned
2 l Vesi
1 tk Mugulsibul
0.25 tk Keskmise suurusega juurseller
1 tk Soovi korral porgand
1 dl Värsked või sügavkülmutatud herned
1 peotäis Piprarohi
Muu meelepärane ürt
Sool
1 kg Sea suitsukoot

Valmistamine

1. Eelmisel õhtul uhu kuivatatud herned sõelal veega üle ning jäta kolm korda suurema koguse külma veega kaussi ootele.

2. Pese suitsukoot külma vee all puhtaks ning tee selle kamarasse mõned sügavad sisselõiked. Aseta külma veega keema ja eemalda tekkinud vaht. Lisa seejärel puhta koorega mugulsibul, mille ladvaotsa on tehtud

paar sisselõiget. Keeda kooti ligi tund ja seejärel eemalda sibul.

3. Lisa supile paisunud herned, olles need sõelal veega veel kord ka enne üle uhtunud. Keeda ligi 20 minutit, seejärel lisa juurselleri- ja soovi korral ka porgandikuubikud. Maitsesta soolaga.

4. Keeda viljade pehmenemiseni, seejärel lisa värsked herned ja kuumuta veel mõni minut. Kontrolli maitsestust ning serveeri suppi koodi küljest lõigatud lihatükkide ja värskete ürtidega.