Kiudainerikkad toidud

Purukattega jõhvikamuffinid 

Tuuli Mathisen, 10. veebruar 2016, 05:53
Purukattega jõhvikamuffinidFoto: Tuuli Mathisen
Maitsvad hapukate jõhvikatega pikitud ja purukattega muffinid sobivad ühtviisi hästi nii hommikukohvi kõrvale kui ka õhtuse kellaviietee juurde sättida. Jõhvikate asemel võid kasutada ka pohli või siis hoopis õunatükke. Kaerajahu annab muffinitele mõnusalt magusa maitse.

Koostisosad
100 g Graham-jahu
100 g Kaerajahu
100 g Pruun suhkur
75 g Sulatatud või
1 tk Muna
1 dl Piim
200 g Jõhvikad
0.5 tl Sool
1 tl Küpsetuspulber
PURUKATE
50 g Või
100 g Pruun suhkur
1 tl Kaneel
80 g Grahamjahu

Valmistamine

20 tk

1. Esmalt sega jahu, suhkur, sool ja küpsetuspulber. Teises kausis klopi lahti muna, lisa sulatatud või ja piim. Sega läbi ning ühenda siis kuivained ja vedel segu. Sega ühtlase taina tekkimiseni ning kalla siis juurde jõhvikad. Sega ettevaatlikult läbi. Kalla tainas muffinivormidesse nii, et vormid oleksid umbes kahe kolmandiku osas tainaga täidetud.

2. Purukatte jaoks näpi või kuivainetega läbi ning puista puru muffinivormides olevale tainale. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–25 minutit. Küpsust võid kontrollida tikuga.