Väiksed kulebjaakadFoto: Andra Kalda
Küpsetised
1. veebruar 2016, 05:18

Väikesed kulebjaakad

Koostisosad
500 g Valmis rullitud lehttainas
200 g Keedetud või suitsukala (hõbeheik, lõhe vms)
150 g Hautatud kapsas
100 g Keedetud riis
1 tk Keedetud muna
1 tk Suur marineeritud kurk
1 tk Suur sibul
40 g Või
Värske hakitud till
1 tk Muna määrimiseks

Valmistamine

6 tk

1. Haki sibul ja hauta võis pehmeks. Sega omavahel hakitud kala, muna ja kurk, keedetud riis, praetud sibul, hautatud kapsas ning till.

2. Laota tainas lauale ning vajaduse korral rulli õhemaks. Lõika tainas kuueks. Aseta iga tainaruudu ühele poolele täidis. Kata täidis teise tainapoolega ning suru ääred kahvliga kinni või rulli ääred sissepoole.

3. Määri pirukad pealt munaga. Torka tainasse mõned augud, et küpsemisel õhk välja pääseks. Küpseta 200 kraadi juures 20 minutit, kuni tainas on pealt kuldne ja krõbe.