Troopiline puuviljasalat tšillise laimisiirupigaFoto: Jaan Heinmaa
Kiudainerikkad toidud
25. jaanuar 2016, 05:49

Troopiline puuviljasalat tšillise laimisiirupiga

Värske tšilli ja laimisiirupiga maitsestatud soe puuviljasalat ehib igat peolauda ega jäta kedagi külmaks. Jäätisepallid ei tohiks serveerimisel samuti vaagnalt puududa.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
3 tk Kooritud kiivi
1 tk Väike ananass
1 tk Küps mango
1 peotäis Mündilehed
1 tk Serveerimiseks laim
TŠILLINE SIIRUP
0.5 dl Vesi
1 tk Värskelt pressitud laimi mahl
1 tk Värske punane tšillipipar
0.5 dl Suhkur

Valmistamine

1. Koori kiivid ja viiluta. Koori ja viiluta ka ananass ja mango.

2. Valmista siirup. Selleks mõõda vesi, laimimahl ja peenelt viilutatud tšilli paksupõhjalisse kastrulisse ning keeda vaiksel tulel 5–10 minutit, kuni vürtsikusaste on paras. Eemalda tšilli ja sega hulka suhkur. Kuumuta raputades, kuni suhkur on sulanud. Raputamine on oluline, et siirup põhja kinni ei jääks. Anna siirupile aega 6–8 minutit vaikselt muliseda, kuni keedus värvub kuldpruuniks.

3. Kasta kiiviviilud siirupisse ja kuumuta mõlemalt poolt 45 sekundit. Küpseta samal moel kõik puuviljad ja tõsta vaagnale või serveerimiskaussi. Nirista lõpuks veel peale 1 laimi mahl ja kaunista hakitud värske mündiga.