Beebispinat marineeritud porgandilintidegaFoto: Hanna Odras
Kiudainerikkad toidud
4. jaanuar 2016, 09:40

Beebispinat marineeritud porgandilintidega

Idamaise hõnguga toorsalat krõmpsuva porgandiga. Beebispinati võid asendada ükskõik millise rohelise värske salatiga.

Kogus: neljale
Valmistusaeg: 20-40 min

Koostisosad
4 tk Pikk ühtlaselt peenike porgand
150 g Feta
3 peotäit Kõrvitsaseemned
100 g Beebispinat
MARINAAD
2 spl Oliiviõli
1 tl Seesamiõli
5 g Riivitud ingver
1 tk Värskelt riivitud laimi koor
0.5 tk Värskelt pressitud laimi mahl
2 tl Mesi
1 tk Purustatud küüslauguküüs
1 tl Sojakaste, vajadusel gluteenivaba

Valmistamine

1. Koori porgandid ja tõmba kartulikoorimis- või juustunoa abil pikad õhukesed lindid.

2. Sega kausis kokku kõik marinaadiained. Pane juurde porgandilindid, sega hoolikalt läbi, kata kauss toidukilega ja jäta pooleks tunniks toatemperatuurile maitsestuma.

3. Samal ajal rösti kuival kuumal pannil kõrvitsaseemned ja aseta vaagnale beebispinat.

4. Poole tunni pärast nõruta porgandid marinaadist, kurna marinaad läbi sõela ja nirista spinatilehtedele. Kata porgandilintidega, murenda peale fetat ja puista üle kõrvitsaseemnetega.